MENÜ

Civil, egyesületi és szövetségi rendszerben működő, politikamentes, pártsemleges szervezet, melyet a társadalmi szükség hívott életre. Amikor a rendszerváltás után elszabadulni látszott a bűnözés, amikor egyre több jogtalanság, erőszak, vagyon elleni sérelem érte az állampolgárokat, akkor kezdtek lakossági önszerveződésű önvédelmi csoportok, egyesületek alakulni.

1991-ben aztán megalakult ezen civil szervezetek első országos szövetsége, a mai Országos Polgárőr Szövetség jogelődje.

A polgárőrség tevékenysége igen sokrétű. Bűnmegelőzés, a közrend védelme, közlekedésbiztonság, környezetvédelem, drogprevenció, ifjúságvédelem, áldozatvédelem, egyes szociális feladatok, katasztrófavédelem, tűzvédelem, részvétel egyéb polgári védelmi, árvízvédelmi feladatokban, mentésben... és még amit a helyzet megkíván.

Minden egyesület saját Alapszabályában határozza meg a vállalt feladatokat, de természetesen szükséghelyzet illetve egyedi felkérés alapján esetén lehetőségeink függvényében mindenben részt veszünk, ami alapvető céljainkkal összeegyeztethető.

Polgárőr lehet egyesületünkben minden tiszta előéletű magyar vagy engedéllyel letelepedett külföldi állampolgár is, aki az egyesület Alapszabályát elfogadja.

• Felhívás
    2012-07-06 06:33:14

Folyamatosan várjuk leendő aktív tagok
    és támogatók jelentkezését!