MENÜ

Tisztelt Érdeklődő, kedves Barátunk!

 

Engedjék meg, hogy megismertessük Önökkel egyesületünket.

 

1995-ben alakult meg az egyesület, amely tagja lett az Országos Polgárőr Szövetségnek (OPSZ) és a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetségének.

Minden tagunk Polgárőr alapismereti vizsgával, valamint érvényes OPSZ és BPSZ igazolvánnyal, formaruhával rendelkezik. Civil szervezet vagyunk, munkánkat önkéntes alapon végezzük, Kispest városrész közrendjének, közbiztonságának, környezetének, lakóinak védelmében, érdekében.

Eredményeinket egyre inkább elismerik, munkánkat mind többször igényli a város vezetése és intézményei, más civil szervezetek és a Rendőrkapitányság munkatársai is. Igyekszünk megfelelni a folyamatosan bővülő feladatoknak. Ehhez új aktív tagokra, folyamatos képzésre, oktatásra és megfelelő technikára, anyagi eszközökre van szükség.

Tanulóink a 3 hónapos próbaidő alatt tapasztalt – 5-10 éves egyesületi tagsággal rendelkező – polgárőrökkel járnak ki a kerületbe.  Sikeres Polgárőr alapismereti vizsga után kapnak igazolványt és formaruhát.

A Btk. 137. §. 2. bek. értelmében a polgárőr közfeladatot ellátó személy, fokozott jogi védelmet élvez!


Reméljük, oldalunk segít bemutatni azt, amivel mi önként vállalt kötelezettségként, térítésmentesen, szabadidőnkben foglalkozunk.

 

Hírek

  • Felhívás
    2012-07-06 06:33:14

    Folyamatosan várjuk leendő aktív tagok
    és támogatók jelentkezését!

Asztali nézet